17 oktober - Halloj!

Nu är jag ledig i några dagar så jag ska försöka passa på att uppdatera bloggen och er lite. Det var typ en vecka sedan jag tränade, eller jag har tränat på sätt och vis men inte den där hårda träningen på gymmet. Den träningen blir idag, ska bli så himla skönt då jag inte har varit på gymmet på grund av för mycket jobb. Men den träningen jag har fått är att jag har cyklat till stallet en hel del och ridit såklart. Sen har jag räfsat löv och jag kan säga att jag fick träningsvärk i ryggen och i armarna, trodde inte jag skulle få det men jorå. Idag på gymmet ska jag gå igenom hela kroppen, då det var ett tag sedan och jag vet inte om jag kommer hinna träna i helgen. Men jag har tyvärr annat att prioritera än träningen nu har jag kommit fram till, det är skit tråkigt på ett sätt då jag älskar att träna men jag ska försöka få in träningen på annat sätt i min vardag. Tillexempel cykla till stallet, springa utomhus och kanske köra lite övningar hemma då jag inte kommer hinna åka in till gymmet. Anledningen till varför jag har valt att prioritera bort styrketräningen på gymmet kommer jag så småning om berätta, men just nu är det inte riktigt klart så jag väntar med att berätta. Efter gymmet idag ska jag äta lunch på stan med några av mina tjejer, ska blir riktigt mysigt och trevligt då det var några veckor sedan vi träffades pga jobb. 
 
Jag kan skriva mer ikväll om dagens träning osådär. Ha en bra dag så länge :)

Dålig update

Jag är ledsen för den dåliga uppdateringen, men det händer en hel del i mitt liv just nu. Så jag har varken tid eller lust att sätta mig vid bloggen och skriva. Men nu vill jag mest bara visa att jag lever och att jag kommer tillbaka så fort det har lugnat ner sig. Jag jobbar både lördag och söndag nu och det är mördarpassen 10-22. Helst av att skulle jag vilja stanna hemma och ligga i sängen, men pengarna i slutändan behöver jag! 
Nu ska jag äta frukost och sen ska jag ta det lugnt en stund innan jag tar bilen till jobbet. Idag är det väldigt kyligt ute. Vi får se om jag berättar här i bloggen vad som har hänt mig de senaste dagarna, men jag tvivlar på det. 
Jag tycker inte om att vara för privat i bloggen, det känns inte rättvist mot mig själv eller andra som är inblandade. Aja, slutpratat. Nu måste jag sätta fart. Men nu vet ni iallafall att jag lever, men att jag kommer tillbaka när det har lugnat sig allting. 
 
Kram på er! Ha det bra några dagar framöver så hörs vi :)

10 Oktober - Härliga tider

Jag hade lite fullt upp igår så jag hann inte blogga på kvällen. Jag var uppe i stallet i 2 timmar och red lilla Neftys. Igår gick det mycket bättre, så man märker att framsteg görs hos den lilla damen vilket är jätteroligt!! 
Sen blev inte mina eftermiddagsplaner riktigt som jag trodde, men jag bakade en äppelpaj och senare hämtade jag mamma på jobbet. Direkt efter det så åkte vi till mormor och morfar där vi var bjudna på middag, lika gott som alltid! Jag bjöd även på min äppelpaj och efter det så satt vi alla i matkoma kan man säga, haha. Det är alltid så mysigt och trevligt hos min mormor och morfar. Jag trivs där. 
Sen blev det dubbelavsnitt av Greys anatomi som hade premiär på kanal 5 igår, både jag och mamma satt hur trötta som helst och pinade oss för att inte somna. Mamma somnade dock flera gånger, men jag höll mig vaken. Greys anatomi är ju ett program man måste se! Så bra :)
 
Nu är det redan torsdag och jag ska alldeles strax sätta mig på cykeln och cykla hem till Johanna. Vi ska prata lite och sådär innan jag sedan cyklar hem för att jobba. 13.00-22.00 är passet och sen är det bara att bita ihop för jag jobbar 12 timmar både fredag, lördag, söndag. Menmen, cash is king som man brukar säga! 
 
Ha en bra dag, det är inte säkert att vi hörs mer idag. Kanske ikväll. PUSS!

Träna styrka & kondition i skogen

Här kommer min första träningsvideo och jag hoppas att den ger er någonting. Jag älskar att springa i skogen och när man även kan få in styrketräning är det ju en optimal träning utomhus! Det är mycket bättre luft, men det är såklart svårt att komma på övningar och därför har jag gjort en liten video med några exempel på övningar man kan göra utomhus. Det var superkul! Hoppas ni gillar den och tar inspiration från den till era utomhus träningar. 
 

9 Oktober - Fullspäckad dag

Oh det blev ingen uppdatering igår kväll för precis när jag hade skrivit ett inlägg så dog datorn utan anledning. Blev så arg att jag inte orkade sätta på den och skriva ett nytt inlägg. Så jag gick och la mig tjurig och igår hade jag även svårt att somna till en början av någon anledning. Imorse gick jag upp redan vid tjugo över 7 för att skjutsa in mamma till jobbet och sedan tränade jag. Jag la fokuset på armarna och axlarna idag, men jag fick även in några övningar av rygg och mage bara för att det var några dagar sedan jag var inne på gymmet, då jag inte haft någon bil. Körde igenom hela kroppen kan man väl säga men extra mycket armövningar blev det. Det var ett bra pass och jag kände mig stark under hela passet, skön känsla!! Det blev ingen kondition idag då jag har kört det 3 dagar i streck nu, så vilade från det. Men ska alldeles strax upp till stallet och rida ett pass på banan med Neftys, riktigt taggad! 
I eftermiddag kommer förhoppnigsvis några/någon vänner/vän över på fika annars blir det middag hemma hos mormor och morfar ikväll så denna dag är fullspäckad med roliga saker. Man måste ju passa på när man har en ledig dag. 
 
Nu ska jag sätta mig och klippa ihop en video från gårdagens skogsträning. Jag höll på att spara den igår när datorn dog, snacka om att jag blev arg!! Aja, bara att göra om från början. Lägger upp den här så fort den är klar :)
 

Mensen som förstörde

Sitter i jobbarbilen på en parkering i stan och sitter och inväntar en som går runt på stan. Jag är så himla trött.. Mens borde inte få finnas, så påfrestande. Men ett stort plus är iallafall att jag kan stå upp utan en helvetes mensvärk som jag led utav från när jag fick mens tills bara för några månader sedan.
I flera år har jag lidit av en extrem mensvärk utan dess like. Jag var nästan alltid rädd, spänd och stresaad när jag skulle få mens varje månad eftersom jag hade sån kraftig värk att jag blev sängliggande i nästan 2 dagar. Jag blev svimfärdig, spydde och hade en sån värk att jag låg och grät i timmar. Inga värktabletter hjälpte och jag hade inte hittat de rätta ppillrerna ännu. I ettan på gymnasiet hade jag 20% giltig frånvaro på grund av mensen. Jag var borta från skolan minst 2 ggr varje månad. Det var hemskt och gud vad jag mådde dåligt psykiskt av det också. Nu har jag äntligen hittat ppillerna för mig!! Jag får inte mensvärk förutom den där svaga värken som berättar att nu är mensen här men den försvinner lika fort. Jag tar dock starkare värktabletter också som hjälper upp till 12 timmar och de är så bra! Jag kan liksom vara ute och springa och röra på mig nu när jag har mens, vilket jag inte kunde förut. Mensen förstörde en stor del av mitt liv förut och jag förlorade så mycket tid när jag blev sängliggande.

Nu ska vi åka tillbaka till torpet och jag ska fortsätta jobba :) När jag kommer hem ellee imorgon förmiddag bjuder jag på en video där jag visar olika styrke övningar du kan göra i skogen! Kram på er :)




foton från de senaste dagarna

Snart är matsalen färdig, blir så himla fint.
nya matsalen
mysigt framför tvn
löprunda
 

8 Oktober

Jag vet aldrig hur jag ska börja ett inlägg, men nu har jag börjat inlägget iallafall. Idag är det tisdag och jag gick upp redan vid 8 idag och jag är riktigt seg. Jag tror det är för att jag har mens och så tror jag vädret utomhus har lite med det att göra. Det är mulet och grått ute och jag blir bara deppig. Jag känner inte alls för att ta mig ut och springa i detta väder, men jag får se hur jag gör. Vädret brukar inte hindra mig, men idag är det ovanligt svårt att få mig att göra någonting. Jag vill bara att denna dag ska ta slut så jag kan få en dag ledigt, då jag kan göra lite som jag vill. Imorgon ska jag rida och jag ser framemot det. Jag vill utvecklas och jag vill att jag och Neftys ska samarbeta som ett bra team och att vi ska bli mjuka och avslappnade. Det är svårt, men vi jobbar på det. Eftersom Neftys har stått ett tag med sin skada, då varken jag eller Johanna har kunnat jobba med henne blir hon väldigt snabbt trött när man jobbar henne på banan nu. Men det kommer bara bli bättre, vilket är skönt! 
 
Nu ska jag ta mig ur soffan och försöka ta mig ut i det gråa och tråkiga vädret.
 
 

21.45 - Home sweet home

Äntligen får jag sätta mig en stund i soffan. Jag är hemma från jobbet och det var en relativt lugn jobbdag, vilket ibland kan vara riktigt skönt. Imorgon blir det andra bullar, nej men blir ett längre och jobbigare pass. Nu är jag bara så trött efter cyklingen, ridningen och jobbet så jag orkar knappt hålla kroppen eller ögonen uppe. 
Imorgon blir det att gå upp tidigt för att ha några timmar ledigt i lugn och ro innan jag börjar jobbet.
Ska också försöka springa intervaller en sväng på förmiddagen och sen hinner jag väl inte så mycket mer innan jobbet. Men nu har jag inte så mycket mer att säga, så jag hoppas ni har haft en bra dag! 
 
Godnatt :)
 
 

14:55

Snacka om att det är jobbigt att cykla på en gammal damcykel i motvind och på grusväg... Jag var helt slut när jag kom fram till stallet, mina ben skakade i princip haha. Neftys blev glad och se mig och kom lunkandes fram till mig i hagen, så mysigt. Vi jobbade på banan idag med snodd och den lilla damen tycker det är riktigt jobbigt. Så det blev ett kort pass och sedan travade och galopperade vi lite på grusvägarna och det gillade hon mer. 
 
Alldeles strax ska morfar skjutsa mig till jobbet och sen så jobbar jag i typ 6 timmar bara. Så det blir en lugnt pass första dagen på veckan sådär och det är skönt. Imorgon jobbar jag i stället 9 timmar och det är 13.00-22.00, vilket är ett lite jobbigare pass. På onsdag blir det att rida Neftys på banan igen och mamma kanske följer med och har en "mini ridlektion" för mig. Kan vara skönt att ha någon nere på marken som ser hur jag sitter och ser hur vi samarbetar och kan komma med tips och sådär. 
 
Nu ska jag ta det lugnt framför tvn i 20 minter och sen kommer morfar. 
Hoppas ni får en bra dag/kväll så hörs vi kanske när jag slutar jobbet. Puss & kram.

7 Oktober - En vecka med jobb

Besöksrekord igår igen! Blir bara mer motiverad att skriva här! :)
 
Godmorgon kan jag väl fortfarande säga! 
Igår blev det inte direkt en vilodag eller det blev att vila från styrketräningen iallafall, för först en jogging tur på 4,5 km i rätt så lugnt tempo och sen var jag ute på en promenad med Matilda. Det var skönt iallafall och jag sov som en gud inatt.  
Idag är det en ny vecka och denna vecka är fullspäckad utav jobb. Jag är endast ledig på onsdag och det känns väl sisådär va. Helgen kommer bli riktigt jobbig med 12 timmars jobb både fredag, lördag och söndag. Det lär kännas i huvudet efter helgen kan jag säga. Men inte ska man väl klaga, det kan vara värre. 
Det blir lite extra jobbigt nu i början av veckan för jag har ingen bil. Den är inne på lagning och de vet inte när den kommer att bli lagad. Det läcker tydligen olja ur bilen, så det var inte så bra. Så idag när jag ska rida får jag cykla till stallet, inget jag klagar över för jag hade ändå tankarna att göra det innan bilen åkte in på lagning. Sen får morfar skjutsa mig till jobbet och mamma hämtar mig. Blir lite små jobbigt för jag kan ju inte heller ta mig in till gymmet och träna, vilket är synd!!! Men jag har tänkt att jag får cykla idag och sen köra några övningar här hemma, imorgon får det bli löpning innan jag börjar jobbet och sen är jag ledig på onsdag och då blir det ridning. 
 
Det får lösa sig helt enkelt och det gör det i princip alltid :)
Nu blir det att ta det lugnt en stund tills jag ska cykla upp till hästen :)

17:03 - En promenad på gång

Gud vilken seg dag. Jag låg i sängen från 10 till 1 och sedan kände jag att här kan jag inte ligga längre. 
Istället lagade jag lunch, storstädade mitt rum och hämtade mamma och pappa inne vid tåget. Jag förstår inte riktigt varför jag känner mig så seg, men jag tror att det är för att jag ska få min mens någon av de kommande dagarna. För att pigga upp mig lite ska jag och Matilda ta oss ut på en promenad senare och jag hoppas att det blir innan det blir för mörkt ute. En stor del av min dag idag har gått åt att tittta på massor utav klipp på ridning, så himla roligt och lärorikt en del klipp kan vara alltså! Ett plus var att jag hittade den såkallade Bloggkampen mellan två av Sveriges största hästbloggerskor som tränas utav två av Sveriges bästa hoppryttare och tillslut ska mötas i en final i hoppning på Göteborg Horseshow. Mycket underhållande faktiskt :) 
Här är länken till alla klippen från bloggkampen http://bloggkampen.nu/ , ni får kolla själva och se vad ni tycker om det. 
 
Nu ska jag fortsätta titta på bloggkampen och sedan försöka ta mig upp ur sängen!
 
 

Dagens form - Oktober

Dagens form - Oktober 2013
 
Lite förändringar. Jag har inte mer muskler i axlarna nu i oktober än vad jag hade t.ex. i juli eftersom jag hade ett uppehåll under större delen av slutet av sommaren, men jag kämpar på! Jag har absolut fått mer synliga muskler i magen iallafall, motivation!!!
 
 
 

6 oktober - En vilodag

Good morning! 
Idag tog jag en längre sovmorgon (för min del är sovmorgon längre än till 9) eftersom jag var på tjejmiddag igår kväll. Jag har så bra vänner så det inte är sant. Först hämtar en av mina vänner mig hemma hos mig eftersom jag bor en bit utanför stan och jag hade ingen lust att ta bilen in själv eftersom jag hade tänkt att dricka lite. Sen på kvällen så skjutsar en annan vän mig hem för att jag hade ingen stor lust att dra ut på krogen som de andra skulle. Så himla fina vänner, tack för att ni finns! När jag kom hem la jag mig i sängen och tittade på hästar som är tillsalu, hehe. Varje dag som går så blir jag så sugen att köpa en egen häst som jag kan utvecklas tillsammans med. Men jag känner att jag har nog varken tid eller pengar till det just nu och sen är jag fortfarande väldigt ung och jag har inte riktigt kommit fram till ännu vad jag vill göra i mitt liv. Men vad som händer om några år vet man ju aldrig, så jag kanske har en egen häst om några år. Just nu är jag oerhört nöjd med min medryttarhäst och jag kan nog utvecklas tillsammans med henne och hennes ägare. 
 
Idag kommer bli en riktig vilodag. Det känns som jag är värd det efter denna vecka med jobb och träning :)
Vad gör ni en söndag som denna?
 
 
Bilder från igår. Dock bytte jag linne, hehe.
 

Önskeinlägg

Jag ser att fler av er där ute börjar hitta till min blogg och jag vill såklart att min blogg ska tilltala så många som möjligt. Så därför tänkte jag att ni skulle få komma med önske inlägg där jag skriver om något som ni har valt. Det kan tillexempel vara ett inlägg där jag ska berätta om mig själv, eller svara på en fråga som ni ställer. Vad som helst. Kör på med massa olika önske inlägg så ska jag försöka skriva så många jag kan och hinner. Det kan bli en rolig grej! :) Så kom igen nu!!
 
 

Musklerna behöver en dags vila

Jag hade väl rätt i att mina armar och axlar var rätt sega efter passet i torsdags, men jag kände att jag inte blev lika trött i vissa övningar från vad jag blev i torsdags. Så jag börjar ju bli starkare, vilket är ett stort plus! Det gör en så himla glad att den hårda träningen ger resultat. Och gud vilken träningsvärk jag har i magen idag, det är helt sinnes. Men det visar bara att träningen igår gav någonting. Jag älskar verkligen att träna och känna mig stark och pigg varje dag, så ni som inte tränar ni missar någonting, verkligen!! 
Jag har kommit in i en period nu då jag sover hur bra som helst och många timmar varje natt (förutom på jobbet då) och jag går upp skapligt och går inte och lägger mig senare än 11 på kvällarna eftersom jag är trött i hela kroppen efter att ha varit igång hela dagen. Förut hade jag jättesvårt att somna, det tog minst en halv timme för mig att somna för att jag var inte så trött. Nu är jag TRÖTT när jag går och lägger mig och jag somnar på 5 minuter kanske, vilket är så skönt och ett under för mig! Jag känner att jag använder dagarna nu på ett helt annat sätt än vad jag gjorde t.ex. när jag gick i skolan. 
 
Dagens träning:
Uppvärmning: 6-7 minuter på en cykel som man även använder armarna på
Styrka: Armar/axlar/rygg. Ett bra pass, men kände mig lite seg i musklerna efter träningen de senaste dagarna. Så imorgon blir det en vilodag helt klart. Musklerna måste få vila!
Kondition: Ingen idag. 
 
Nu ska jag äta rester från en paj vi åt igår & sen upp till stallet en sväng. 

5 oktober - Tidigt pass på gymmet

Godmorgon!
Det blev en tidig morgon idag också för både jag och min brorsa bestämde igår att vi skulle åka in skapligt till gymmet och köra ett pass. Så jag har precis ätit bra frukost och ska nu ta det lugnt i några minuter och sedan tvätta ansiktet och ta på mig några kläder. Idag på gymmet blir fokuset på ryggen och armarna. Det blir nog ett ganska lugnt pass för jag känner fortfarande av lite träningsvärk i axlarna, men vi får se hur det känns efter uppvärmning och sådär. Annars har jag börjat fått ont i högra foten på sidan. Jag vet inte om det är på grund av mina inneskor som jag sedan springer med på löpbandet. Mina fötter verkar inte tycka om löpbandet och jag vet inte om den högra foten har blivit överansträngd. Så idag blir det inget löpband, utan antingen blir det cykel eller crosstrainern som uppvärmning. Senare framåt lunch ska jag somsagt upp till stallet och titta på Johanna och Neftys på banan och sedan ska jag hem och fixa mig inför kvällen. Ska bli riktigt mysigt och kul att se Julianas nya lya =) 
 
Jag hade besöksrekord igår också! Blir så glad :D

Nu blir det fix innan gymmet. Ha en bra förmiddag så hörs vi efter träningen! 
 
me & my bestfriend
 
 

19:27 - Kvällsridning

God kväll! 
Jag har precis kommit ut ur duschen efter att ha varit i stallet och ridit en sväng med Malin. Det var riktigt skönt väder ute trots att det var kväll och lite blåsigt. Neftys var mycket mjukare och lugnare idag än vad hon var när jag red ut med Johanna och Madde, så det går framåt och hon börjar nog inse att jag är lika envis som hon, om inte mer envis! Hon är en härlig liten dam. Imorgon blir det först träning på förmiddagen och sen ska jag upp till stallet imorgon igen för att titta på när Johanna rider Neftys på banan. Ska bli intressant att se hur Neftys är med hennes ägare på ryggen och om jag kan få lite tips och idéer om hur jag ska rida henne. Sen på kvällen ska vi tjejer hem till Juliana som har flyttat hemifrån, så vi ska laga tacos, fira Lisa och senare kanske även gå ut. Riktigt sugen på att träffa alla mina tjejer igen, då det inte hinns med så mycket nu när vi alla jobbar. 
 
Nu ska jag inta soffläge resterande av kvällen. Det är idol på tvn och trots att jag inte följer det ska jag nog ta och titta på det ikväll. Tittar ni på idol och vem hejar ni på isåfall? :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin (tryck på följ min blogg med bloglovin för att börja följa!), då behöver ni inte skriva in min blogg varje gång ni vill besöka den. Då kommer det automatiskt komma upp när jag har skrivit nya inlägg, så ni håller er alltid uppdaterade! Så smart :)
Jag följer hur många bloggar som helst på bloglovin och det finns inget smidigare! Det är inte alltid man kommer ihåg vad bloggen man ville läsa heter, men om man följer den på bloglovin behöver man aldrig komma ihåg det utan bloggen finns alltid där utan att man behöver tänka, hehe. Så följ mig om ni vill, smidigare för er! =)
 
 
 
 

lite inspiration sådär

Squats and dumbbells
AMEN | via Tumblr
Quote | via Tumblr
A must read | via Tumblr
Statigram – Instagram webviewer
👌
weheartit.com
 
Kom ihåg 
Du är bra precis som du är

13:29 - Riktigt nöjd efter träningen idag

Precis smällt i mig tacos och nu är jag sådär mätt att jag bara vill lägga mig i soffläge och inte tänka på någoting annat än det som rullar på tv. Men jag ska först hjälpa pappa med att bära ut ett element i bilen och som pappa sa "Du kanske kan ta det själv, du som tränar så mycket", haha jag är väl inte så stark än! 
Förut var jag inne på gymmet och idag låg fokuset på mage, rumpa och ben. Idag gick träningen hur bra som helst. Jag var utvilad efter 10 timmars sömn i natt och jag körde gärnet!! Blev många olika övningar och jag kör alltid 12x3, 15x3 eller 10x3 i rep beroende på hur jobbig övningen är. Som t.ex. knäböj brukar jag alltid köra 15x3 för att övningen inte är så svår eller jobbig, enligt mig. 
 
Uppvärmning: 5 minuter på cykel för att värma upp benen lite extra idag
Styrka: Mag, rump & benövningar. Riktigt bra pass tycker jag! Jag var stark och kunde utmana mig själv lite med att lägga till några rep eller lägga till tyngre vikter. Riktigt kul! Det börjar gå framåt och jag känner mig starkare. 
Jag älskar att köra rumpövningar, haha. Jag vet inte varför, men de är så sköna och det känns verkligen som de tar på rätt ställe. Exempel på övningar jag körde idag var: benindrag på pilates boll (mage), benspark bakåt på alla fyra (rumpa), vanliga crunches både raka & snea (mage), enbenshöftlyft (rumpa). 
Kondition: 10 minuter snabb löpning på löpbandet. 
 
Riktigt glad nu eftersom styrkepasset gick riktigt bra idag!! Motiveringen blir på topp då :)
 
Strength training.
 
Compare

4 oktober - Besöksrekord

Vad roligt att fler börjar titta in här! Hoppas ni kommer stanna :)

Här sitter jag nu vid matbordet och äter den vanliga frukosten, havregrynsgröt med lingonsylt och mjölk + en macka och ett glas apelsinjucie. Mums! Igår kväll tonade jag håret på mamma och sedan hängde jag en hel del framför tvn och runt 10 blev jag så trött att jag bestämde mig för att sova istället för att pina mig att vara uppe för att jag är ledig. Idag är det fredag och jag ska in till gymmet någongång nu under förmiddagen och sedan ikväll blir det att rida ut tillsammans med Malin, ska bli roligt. Annars finns det inte mycket mer att tillägga förutom att jag skriver senare hur träningen idag gick osådär.
 
Jag hoppas nu att ni får en bra fredag och en bra start på helgen! Vi hörs senare :)
 
Jag innan jag drog iväg på en tjejkväll

Härliga kalla och soliga höstmornar

Här kommer några mysiga bilder från dagens tidiga morgon på jobbet. Det var 4 minusgrader och klockan var 06.30 , men ändå så härlig, varm och frisk luft att andas in. Älskar kalla, soliga höstmornar. 
 
 
 

Dagens lunch

När jag kom hem från gymmet och skulle ställa mig och laga mat hade jag ingen motivation alls att göra något avancerat. Det var nästan så att jag var villig att äta korv med bröd men efter att ha tittat runt lite på internet så bestämde jag mig för att göra köttfärsomelett i ugn. Det var supersmidigt och hur gott som helst!! Ni måste verkligen testa och därför ska jag dela med mig utav detta recept, so here we go!
 
Köttfärsomelett i ugn 
Extremt lågt kolhydratinnehåll, passar dig som äter enligt GI-dietien.
Mättande och enkel att göra. Servera med en sallad.
 
Ingredienser 
 
Fyllning
400 gram köttfärs
salt och peppar
2 st vitlöksklyfta(or)
1 st gul lök(ar)
3 msk vatten
1,5 msk tomatpuré
timjan

Botten
4 st ägg
1 dl grädde
2 msk smör
1 tsk oregano

Täcke
2 dl riven ost
1 dl grädde
0,5 dl crème fraiche
10 st cocktailtomater

Tillagning
1. Sätt ugnen på 200 grader. 
2. Hacka lök och vitlök och bryn i stekpanna. Tillsätt köttfärsen och bryn tills den är genomstekt. Salta och peppra. Häll i vattnet, tomatpurén och hackad färsk timjan och låt puttra tills vätskan kokat bort. 
3. Vispa äggen med grädde och oregano och häll i en smörad gratängform. 
Grädda i ugnen i cirka 8-10 min. Ta ut och lägg på fyllningen. Höj värmen till 225.
4. Fördela köttfärsen i formen. Blanda grädde, crème fraiche och ost i en separat bunke och häll smeten över köttfärsen. Fördela skivade coctailtomater över omeletten. Grädda ca 10 minuter eller tills osten smält och den fått lite färg.
 
Näringsinnehåll:
Kalorier: 503 kcal
Kolhydrater: 4 g
Protein: 33 g
Fett: 39 g
 
 
 
 
 

Dagens träning

Nu är jag hemma från gymmet och står just nu i köket och gör dagens lunch, det blir köttfärsomelett i ugn.
Det kommer ett enskilt inlägg om dagens lunch senare, så ni får vänta. I detta inlägg tänkte jag berätta lite om dagens träning och vad för olika övningar jag gjorde och lägga in klippen jag hittade inspirationen från. 
 
Uppvärmning: 15 minuter powerwalk
Styrka: Armar och Axlar
Jag tog t.ex. min inspiration till övningar från olika klipp på youtube. Detta är ett av klippen. 
Styrketräningen idag gick bra. Kände mig stark och klarade av det jag hade som mål för dagens träning. 
Men eftersom jag inte har fått den sömn jag behöver inatt pågrundav att jag sover urdåligt på jobbet, så vet jag ju att kan bättre och jag brukar känna mig piggare.
Kondition: 12 minuter på cykel
 
Nu ska jag ta ut omeletten från ugnen och sedan får jag äntligen ätaaa, för jag är riktigt hungrig! 
Håll utkik efter dagens lunch senare!!

3 Oktober - Minusgrader

Godmorgon! Vilken fin morgon vi har, eller iallafall vi i sörmland. Solen skiner och det är några minusgrader!
Jag har precis kommit hem från jobbet och jag är väl lika trött som alltid efter att ha haft jouren. Om jag nu lägger mig i soffan kommer jag troligtvis somna och bara bli tröttare än vad jag redan är. Så jag funderar på om jag ska dra in till gymmet redan nu och köra eller om jag ska vänta några timmar, usch vilket problem hehe. 
Hur jag än väljer att göra ska jag försöka bli bättre på att uppdatera, men när jag jobbar och sliter så hittar jag ingen motivation till att skriva. Jag vet liksom inte vad jag ska skriva om eftersom det enda som händer på dagarna då är jobbet. Men jag ska försöka bli bättre trots att jag jobbar, men nu är jag ledig i 4 dagar så ska det blir förhoppningsvis bättre uppdatering nu i några dagar iallafall. Nästa vecka har jag bara ledigt på onsdagen, så då kan det bli tajt om tid till bloggen. 
 
Jag ska nu sätta mig ner och planera dagens gympass. Funderar på om jag ska köra ett stenhårt arm och axelpass, då det var några dagar sedan jag körde det. Så ska försöka hitta lite inspiration till övningar på olika hemsidor och på youtube så kan jag återkomma med bilder på passet.
 
Hoppas ni har en bra och solig dag framför er!  

2 oktober

Hej!
Jag har nu legat här i soffan i 2 timmar och börjar känna att det kanske är dags att börja någonstans. Jag har en del saker jag ska göra innan jag börjar jobbet vid 4. Jag ska åka upp till stallet och rida lilla Neftys och idag blir det hård träning på banan och det ska bli riktigt roligt! Men innan ska jag laga lunch och städa mitt rum. Jag måste även duscha mitt äckliga hår innan jag börjar, men annars är det inget annat. Men jag känner att om jag ligger här i soffan mer så kommer jag få stressa och det har jag ingen lust med. Så måste försöka sätta fart snart.
Igår var jag inne på gymmet efter mötet på jobbet. Det blev lite blandade övningar såsom rygg, mage och lite axlar och så sprang jag intervaller i 20 minuter. Helt okej träningspass, men det har gått bättre. Det var så sjukt mycket folk att jag inte ville trängas vid vikterna, så det blev en hel del maskiner igår men det gick an det med. Ska försöka åka in till gymmet imorgon efter att jag har slutat jobbet, eftersom det brukar vara minst folk då.
 
Nu ska jag städa lite på rummet innan jag lagar en snabb lunch och sedan blir det upp till stallet :)
Ha en bra dag!!

1 Oktober

God förmiddag! Jag har precis kommit hem från stallet. Idag blev det att rida ut tillsammans med Johanna och Madde, det var riktigt mysigt höstväder och solen sken men eftersom vi redan var i stallet vid halv 9 imorse så var det ganska kyligt. Jag red även första gången med grammantygel och det  var spännande, haha. Lite mer att hålla reda på, men jag ska nog fortsätta köra med den ibland för då kan man reglera hur mycket man vill att hästen ska vara inspänd och man kan släppa efter när hästen söker sig neråt. Neftys var på galopphumör idag och när jag ville att vi skulle jobba ville inte hon det. Hon ville helst stå och trippa på stället och galoppera. Men mot slutet så var hon riktigt fin och hon sökte sig neråt och grammantygeln var inte ens spänd så man vet ju att lilla hästen kan själv, hehe. Imorgon blir det att jobba på banan med henne, funderar på om jag ska ta grammantygeln imorgon också. Det är ett riktigt bra hjälpmedel!! Jag får se om jag lägger upp någon bild från dagens ridtur, beror på om Johanna kommer ihåg och skicka några bilder. Hehe :)
Om två timmar ska jag sitta på möte på jobbet i 3 timmar och sen funderar jag på om jag ska ta mig till gymmet eller om jag springer utomhus idag igen och sen kör lite övningar hemma istället. På torsdag, fredag, lördag och söndag är jag ledig så någon form av träning ska jag försöka få in alla dessa dagar. Kanske tar en vilodag på söndag, då vi tjejer kanske ska träffas på lördag och dricka gott ;)
 
Nu ska jag laga någon lätt lunch och sen hoppa in i duschen. Hoppas ni har en bra dag =)
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus