30 september - Vart är motivationen?

Usch, just nu känner jag ingen motivation till någonting alls. Jag har jobbat sedan i torsdags och det är inte några soft tider direkt. På 5 dagar har jag kommit upp i 57 timmar och jag är helt borta, haha. Igår slutade jag jobbet 22.00 och imorse började jag 07.15, så igår var det i princip bara att komma hem och gå och lägga sig på en gång.
Men jag ska väl inte klaga eftersom jag är sjukt glad över att jag har ett jobb och att jag får bra inkomst varje månad, men det sliter verkligen på kroppen/psyket. Jag är van vid att sov typ 10-11 timmar varje natt, haha och när jag har jouren så sover jag kanske max 5 timmar. Det är jobbigt, men det går ju i alla fall :)
 
Aja, slut pratat om jobbet. Men motivationen till träningen finns väl fortfarande kvar där långt inne någonstans, men idag är den i princip helt borta. Jag hade packat träningsväskan för att jag hade planerat att besöka gymmet efter jobbet, men jag kände inget sug och jag vill inte att träningen ska bli ett måste utan det ska vara något jag vill och känner för eftersom annars är det lätt att jag tappar det helt. ALLA HAR VI DÅLIGA DAGAR... Så funderar på att vila helt från träningen idag, men en annan känsla säger att jag vill gå ut och gå en sväng eller springa en lugn runda bara för att få komma ut och tänka på allt annat än JOBB. Något roligt som händer ikväll är i alla fall att jag ska ut och äta med min bästis och våra mammor, det ska bli supermysigt! Hon fyller ju 19 år idag, vi börjar bli stora nu vettni, eller jag har varit 19 år i 5 månader typ men i alla fall. Så på något sätt ska hon väl få bli uppvaktad på, hihi :)
 
Imorgon blir det att rida ut med Johanna på förmiddagen och sen klockan 13 är det möte på jobbet. På onsdag rider jag och sen har jag jouren och seeeeen är jag ledig i 4 dagar, wieeee.
 
Hör av mig senare om det blev någon träning :) PUSSIS

29 september

Nu när jag har jobbat i snart 5 månader börjar jag känna att det kan vara dags för något annat. Jag har börjat titta på distanskurser för att jag känner faktiskt för att plugga och lära mig saker igen. Men jag är nog inte så sugen att köra heltids studier utan på halvtid och plugga på distans. Samtidigt som jag pluggar ska jag nog försöka fortsätta jobba litegranna, för att få in den där lilla extra pengen för att kunna göra någonting mer än bara plugga och leva snålt. Sen vill jag nog stanna hemma ett tag till, då jag precis fått en medryttarhäst som jag verkligen klickat med och hennes ägare med. Så känns tråkigt om jag skulle lämna nu när vi ska börja träna påriktigt igen efter skadan. Så just nu vill jag iallafall stanna året ut och kanske fram till sommaren nästa år eller nått. Jag ska kanske söka högskola och flytta påriktigt nästa höst eller om jag reser eller vad jag nu vill. Mina planer kanske är helt ändrade om ett år. Just nu är jag hur sugen som helst att läsa mig till en Hälsocoach/Livsstilscoach på distans, så det liksom bubblar i kroppen. Men ska diskutera med min mamma för hon är bäst på att ge råd när jag varken vet ut eller in, så vi får se hur allting ordnar upp sig.

Lite tankar sådär på jobbet när jag inte har annat att tänka på. hehe :)

28 september - Godmorgon

Godmorgon!! Allt bra med er idag?
Själv sitter jag här i soffan och ska alldeles strax ta bilen till jobbet. Jag har en jobbhelg denna helg så det kommer bli rikigt dålig uppdatering idag och även imorgon skulle jag tro. Jag har arbetsdag från 10 till 22, så det finns inte så mycket tid till varken bloggen, vännerna eller träningen. Men det klingar fint i kassan iallafall. Igår var Matilda och Elin över på lunch och det var härligt att uppdatera varandra vad som har hänt sedan senast. Sen åkte jag vidare till jobbet igen och jag kom sedan hem vid 9 på kvällen, då jag var heeeeeelt död. Jag duschade bara och åt en frukt och sedan hoppade jag i säng för att få vara lite utvilad idag. Kan väl inte påstå att jag är utvilad, men inte lika trött som jag var igår iallafall. På måndag jobbar jag också men sen på tisdag är jag ledig! Wieee. 
Nej nu har jag inte tid att sitta här längre, ska bädda in mig i min höstjacka och åka vidare till jobbet. Vi hörs :)
 
Ni kan ju passa på att fråga frågor som jag sedan svarar på, på måndag!

Svar på kommentar

Q: Hur håller du motivationen uppe, jag misslyckas hela tiden och äter godis eller nått annat onyttigt. Orkar träna i några veckor sen tröttnar jag.. :(
 
A: Jag skulle nog säga att det allra viktigaste är att ha ett mål. Oavsett om det bara är att jag vill träna för att må bättre och bli mer nöjd över mig själv så är det viktigt att ha ett kortsiktigt eller långsiktigt mål med din träning, annars kan det bli lite långtråkigt och man vet inte riktigt varför man tränar. Jag har ett mål eller flera mål med min träning och det långsiktiga är att vara nöjd över min kropp och få träningen som en livsstil för att må bra! Mitt andra mål är att jag en gång ska klara av en svensk klassiker, om det så är om 1 år eller om 10 år!! När jag har detta i baktanken varje gång jag åker och tränar så blir jag direkt motiverad. Men jag vet att det är svårt. Jag har alltid varit personen som har tränat, men ibland var det bara korta perioder eller typ när man kunde träna utomhus och sen på vintern försvann alltid träningssuget. Det var så skönt att bara ligga under täcket och mysa framför en film när det är 10 minus ute. Men det gäller att man bestämmer sig att nu ska jag börja träna PÅ RIKTIGT och sätta upp ett mål! Hitta inspiration på youtube klipp på övningar, titta på weheartit.com och instagram konton osv. Men viktigaste av allt är nog att du tycker det är roligt att träna. Du ska absolut inte göra för att det känns som ett tvång. Du ska känna: idag vill jag träna och inte idag måste/ska jag träna. Börja träna med en kompis i början, då kan ni peppa varandra och sen när ni känner er mig självständiga och känner att nu har träningen blivit en del av min vardag kan ni träna ensamma. Jag älskar att träna ensam, det är det absolut bästa! Men börja absolut inte med att åka till gymmet och börja lyfta vikter m.m direkt, då kommer ni garanterat tröttna. Börja med att gå på t.ex. grupp gympa eller pass på friskis och svettis. Det är verkligen givande och dessa övningar kan man sedan ta med sig till gymmet! Jag hinner inte skriva allt jag vill för jag har bjudit över två kompisar på lunch och sen ska jag iväg och jobba kväll. Så hoppas detta duger för denna gång. Fråga gärna mer frågor!! Det är jättekul :)

27 september

Godmorgon till denna frostiga morgon!
Usch det är riktigt kallt ute och fy för att vara uppe såhär tidigt. Jag sitter redo på sängkanten och ska snart dela ut medicin och väcka allihopa. Sen blir det morgonmöte och sen åker jag hem. Ska bara byta om hemma och sen direkt till gymmet, funderar på att köra hela kroppen idag eftersom jag ändå inte kommer gymma i helgen. Sen har jag även fått en fråga om hur jag håller motivationen till träningen uppe, så den ska jag försöka svara på så fort jag får tid! Promise!! Nej nu måste jag börja jobba, hörs kanske mer senare. Puss!

26 september - Lång pass på jobbet

God eftermiddag alla läsare!
Den dåliga uppdateringen beror på att jag blev inringd att jobba redan vid 9 imorse. Egentligen skulle jag börja jobba 15.45, men ville rädda en kollega som hade migrän anfall. Så nu kör jag ett pass till imorgon bitti vid 9, det blir en del timmar. Hallelulja! Jag är redan riktigt trött, så förhoppningvis får jag sova gott i natt trots att jag är på jobbet.
Det får bli lite bättre uppdatering ikväll när jag slutat för kvällen och ska lägga mig i jourrummet. Annars blir det träning imorgon eftersom träningen idag blev framflyttat på grund av jobb då. Sen ska jag bjuda två vänner på lunch innan jag börjar jobba igen vid 14.30. Jag jobbar sedan hela helgen men funderar på att dra ut på tidig löprunda på lördag eller söndag, hehe :)

Men nu ska jag fortsätta laga maten till kvällen, hörs mer senare! hoppas ni har överseende med den dåliga uppdateringen :)

20:42 - För mycket shopping

Oj vilken dag. Jag valde ju att skippa träningen idag, eller jag har ridit så det är ju en träning i sig. 
Lilla Neftys var på ett riktigt bushumör idag och vi hade vår lilla kamp om vem som var starkast och vem som skulle ge upp först, vi båda blev nog rätt trötta så jag tror vi båda gav oss tillslut, haha. Idag var första gången vi galopperade sedan skadan, så fort jag fattade galopp sparkade hon bakut och tyckte det var skit kul. Så det ska man ju inte förstöra för henne när hon äntligen fick springa av sig lite, så jag släppte efter lite faktiskt. Men lika fort gick vi tillbaka i samlad trav och galopp, men hon var ganska ofokuserad, men det förstår jag såklart! 
 
Efter stallet så slängde jag in mig i duschen och slängde i mig lunch för att sedan åka in och hämta mamma på hennes jobb och så åkte vi direkt till Norrköping. Usch vad mycket vi shoppade, eller jag shoppade väl mest. Haha, där försvann en del av lönen. Hem fick jag med mig ny ridhjälm, nya ridkängor, ridvinterjacka, ett till par ridbyxor, ridstrumpor och ett par nya ridhandskar. Efter att jag hade betalat detta så sa jag till mamma nu när vi åker upp till Ingelsta så ska jag inte köpa någonting mer! Men vad gör jag det första jag gör när jag kommer in på HM? Jo jag blir förälskad i en höstjacka. Så typiskt. Så efter att jag bjudit mamma på fika så gick jag tillbaka och köpte denna riktigt sköna och fina höstjacka. Nu har jag bestämt att det blir inge mer shopping tills nästa lönen kommer in om det inte är panik och väldigt nödvändigt. Haha :D Vi får se hur det går!
 
Nu är jag trött så ska slappa vid tvn och sen sova tidigt. Hoppas ni haft en bra dag!! 
 
Hängandes på min vägg
 

25 september - Vilodag

Godmorgon allihopa! 
Idag har jag bestämt mig för att ha en vilodag, då jag inte kommer hinna träna idag på gymmet. Jag ska först och främst åka upp till stallet och rida lilla pollen. Nu får vi trava henne och rida längre sträckor, så snart är hon back och track. Det ska bli så roligt att börja träna henne påriktigt och det ska bli så roligt att själv få utvecklas i ridningen. Efter att jag har varit i stallet blir det hem och ta en snabbdusch och sedan vidare in till stan och hämta upp mamma för vi ska till Norrköping. Jag ska shoppa lite välbehövliga ridutrustningar på Hööks som jag behöver införskaffa mig. Det blir blandannat ridhjälm och ridskor, sen får jag se hur mycket jag behöver ridjacka och små saker. Lönen kom iallafall idag, så lite kan jag iallafall få köpa och unna mig. Hehe. 
Ikväll blir det middag hos mormor och morfar, det ska bli riktigt mysigt. Det är det alltid. 
 
Imorgon jobbar jag 15.45 och jag har jouren, så jag ska försöka hinna med att träna innan jobbet. 
Nu måste jag ta på mig ridkläderna, seeeeee youuu! 
 

Detta är jag, så det så

 
Tre bilder på mig från idag. Jag tycker själv att jag är på mycket god väg när det gäller träningen och reslutat. Men länge ska jag komma och jag är så motiverad fortfarande! Jag mår så bra av detta. Ni får tycka vad ni vill om bilderna, om jag visar för mycket hud osv, men jag är påväg att bli riktigt nöjd med min kropp så ingenting kan riktigt dra ner mig till botten. YEAH! 

16:09 - Fokus Armar/Axlar/Rygg

Åh jag är glad att jag åkte in till gymmet iallafall trots tröttheten. Men det gick så bra. Långt inne fanns iallafall den där energin och sen fortsatte det bara så under hela gympasset. Idag körde jag fokuset på armar/axlar och lite rygg som jag nämnde i förra inlägget. Som alltid så körde jag en uppvärmning på 5-10 minuter eftersom det är så himla viktigt att hela kroppen och musklerna blir varma och beredda på vad som skall hända. Så himla onödigt att skippa uppvärmningen, då den knappt tar någon tid och den behöver inte vara speciellt jobbig. Det är inte kul när de där skadorna kommer och för att förebygga dom så kör vi uppvärmning, kom ihåg det!! 
 
Tänkte visa några övningarna jag gick efter idag med en video från youtube, så varsågoda!
 
 
Sen körde jag även några övningar som jag tyvärr inte har några bilder/videos på.. Ska försöka ta modet att ta kort på mina övningar eller så, för det skulle vara så mycket roligare. Men jag vet inte vem som ska ta bilderna, haha. Sålänge får dessa videos och bilder fungera. 
 
En fråga till er mina läsare: Tränar ni? Hur ofta och osv? :)

13:39 - Jag tar mig in iallafall

Trots att jag är hur trött som helst och har precis sovit 1 timme i soffan ska jag nu ta mig in till gymmet. Men jag känner att det kommer vara flera gånger jag är trött efter att ha jobbat natt, men det får faktiskt inte stoppa mig och förstöra en hel dags ledighet. Så jag ska åka in och köra så gott jag kan på gymmet, det är bättre än att ligga i soffan och tycka synd om mig själv för att jag är så trött. Förhoppningsvis blir jag piggare av att träna, eller det brukar jag bli iallafall. Idag blir det fokus på ryggen och armar/axlar har jag tänkt. Innan jag åker in ska jag hitta lite inspiration på youtube till nya axel och armövningar. 
 
Hör av mig när jag kommit hem från gymmet. Puss.
 

Dagens träningsövning - Del 3

 
Det här är en magövning som jag alltid kör när jag kör mage. Det är en övning då de snea magmusklerna arbetar och det känns verkligen kan jag säga! Jag brukar också sitta på en pilatesboll och köra denna, då ska man samtidigt hålla balansen, vilket gör att du får jobba med hela bålen. En riktigt jobbig, men rolig övning. 
TESTA TESTA TESTA :D 
 
Jag undrar lite om ni kan komma med förslag vad jag kan skriva om eller om ni har frågor om något som jag kan sedan svara i ett inlägg. Det blir mycket roligare då, även för er och mig :)
 

24 september - Riktigt höstväder..

Ledsen för lite dålig uppdatering igår, men hade fullt upp innan jag sedan åkte till jobbet. Nu är jag hemma efter att ha haft sovande natt och jag är tröttare än tröttast. Mina ögon vill knappt hålla sig öppna och jag bara längtar tills ikväll då jag får sova i min egna säng. Åh vad skönt. Om cirkus 20 minuter ska jag ta mig upp till stallet och träffa Johanna en stund och prata lite. Ska bli trevligt. Men mindre trevligt är vädret. Usch, det regnar och är svinkallt. Så jag sätter på mig en lite tjockare höstjacka nu när jag åker upp till stallet för där lär det vara kallt. Annars idag får jag se vad jag hittar på. Vet inte om det är värt att åka in och träna när jag är såhär trött, men kanske kan sova någon timme sen och se om jag blir piggare. Annars ska jag nog bara ta det lugnt i soffan och hoppas på sol imorgon då jag ska rida igen. Sen åker jag och mamma till Hööks i Norrköping, för jag ska äntligen få köpa nya ridskor och hjälm och kaaaanske en ny ridjacka. Skönt att lönen kommer imorgon! 
 
Nu blir det blunda i 5 minuter och sedan åker jag upp till stallet. Vi får höras mer senare. KRAM! 
 
Jag, en fin sommardag innan Gyllene Tider konsert.
 

23 september - Mage/Rumpa

Nu är det en ny vecka och det är ungefär en månad sen jag började träna "påriktigt" och det är en månad sen jag verkligen tog tag i allt med träning och hälsa osv. Jag kanske inte ser så mycket förändringar på min kropp från utsidan, men insidan mår såååååå mycket bättre! Jag är piggare, sover mycket mycket bättre, gladare, hälsosammare, lite mer självförtroende och massor utav mer. Det är fortfarande en bit tills jag är nöjd med mig själv, men jag är på god väg. Idag väckte mamma mig strax innan åtta för jag hade lovat att skjutsa in henne till jobbet och samtidigt kunde jag hämta hem den andra bilen. När jag ändå var i stan så hoppade jag in på gymmet och körde. Jag hade egentligen tänkt att jag skulle gymma innan lunchen med mina två bästavänner, men för att hinna med allting innan jag börjar jobba vid fyra så blev det smidigast såhär. Alldeles strax ska jag upp till stallet och ta en tur på Neftys och mysa lite med hennne. Sen blir det dusch och sen åka in till stan och luncha hemma hos Linda med henne och Matilda. 
 
Dagens träning:
Uppvärmnning: Crosstrainern 5 minuter
Styrka: Mage och rumpa/ben. Jag testade på nya rumpövningar och dom kändes riktigt bra! Igår när jag var seg så passade jag på och titta på massa workouts klipp på youtube. Så därifrån fick jag min inspiration till rumpövningarna. Jag kan lägga ut klippet som jag tog de flesta övningarna ifrån. 
Kondition: 20 minuter löpning på löpbandet. Hastighet = 9-10 (6,40-6,20) Lutning: 1-1,5
 
 

16:04 - Intervallträning

Efter att jag hade slappnat av i cirka 5 minuter efter lövräffsandet slängde jag på mig träningskläderna och stack ut på en halvbra löprunda på 4 km. Jag valde att köra en kort runda med extremt många och branta backar och samtidigt valde jag att köra intervallträning. Jag siktade in mig på ett träd kanske 20 meter längre bort och så körde jag fullt ut till det trädet och sedan sprang jag kanske i 1 minut i lättjogging och sedan gjorde jag samma sak igen och igen o igen.. Detta för att utmana mig och min kondition, så den kan bli bättre. Det var jobbigt, svettigt, roligt och väldigt annorlunda. De där 4 km kändes inte som 4 km. Jag fokuserade på alla dessa träd och backar att jag glömde i princip bort att jag sprang, haha. Men det var kul, så iallafall 1 gång i veckan ska jag försöka springa intervaller och just denna runda utomhus eftersom den bjuder på fantastiska backar. 
 
Nu har jag stått i cirka 2 timmar och fixat mig inför kvällen. Jag har tendens att ALLTID börja med sminkningen och håret för tidigt... Så nu sitter jag här nästan fullt klar inför kvällen och det är nästan två timmar kvar tills kvällen börjar hos Linda. Så jag får väl försöka hitta på något som inte förstör håret eller sminket, haha. 
 
Vi hörs kanske senare, eller så skriver jag imorgon någongång. Ha en bra kväll allesammans! :D 
 
(KOM PÅ ATT JAG KAN FIXA MED BLOGGEN)

11:31 - Fortfarande under renovering, sorry..

 
 
 
Bloggen är fortfarande under renovering och jag vet faktiskt inte riktigt när jag ska få tiden att ändra den, men jag var inte nöjd med min design som jag hade innan så ska försöka fixa något som jag blir nöjd med.
Idag är det lördag och jag har precis varit ute och samlat upp löv på gården, så nu är jag svettig och äcklig så jag ska passa på att sticka ut och springa en sväng innan lunchen. Funderar om jag ska försöka springa milen, men annars tar jag bara femman. Vi får se. Men ska sticka ut nu och sen köra lite magövningar här hemma för jag hinner inte åka in till gymmet idag.. Ikväll blir det firande av Linda och det ska bli riktigt roligt! Länge sen jag umgicks med mina flickor, så kommer bli en riktigt bra kväll!
 
 

RENOVERING

BLOGGEN ÄR NU UNDER RENOVERING. (Att jag aldrig ska bli nöjd....)

Dagens ryggövning

Roligt att se att fler börjar hitta hit! Det gör mig bara mer motiverad att skriva mer :)
 
Jag tänkte bara lägga in dagens träningsövning innan jag lägger mig i soffan och glor på tv hela kvällen. 
Dagens träningsövning är en ganska enkel ryggövning som jag alltid kör när jag är på gymmet och det är fokus på ryggen. Det är en övning där man verkligen känner vart i ryggen den tar och jag får alltid träningsvärk dagen efter av denna övning. Jag brukar köra 15x3 i rep, men såklart avgör ni antalet efter hur vältränade ni är. Jag kommer snart börja öka antalet på nästan alla mina övningar jag kör för att se om jag är starkare i kroppen nu än för 2-3 veckor sedan. Spännande :) Här kommer bild på övningen. Den är tagen från google, då jag inte har tagit det steget att ta egna bilder eftersom det alltid är rätt mycket folk när jag gymmar. Sen har jag inte heller någon gym kompis som kan ta bilder åt mig. Men google är bra! Hoppas ni förstår övningen, annars är det att fråga :)
 
 
 

Motiverad att bli en bättre löpare!

Åh inte för att låta för töntig, men jag älskar verkligen att träna på morgonen! Då har du sedan hela dagen på dig att göra annat eftersom träningen redan är gjord. Det har blivit en del av min livsstil att träna på morgonen. Jag gör det liksom utan att tänka känns det som. Jag vaknar vid 8, äter frukost och åker in och tränar, det har blivit min vardag. Sen finns det ju såklart saker som kan komma ivägen som jobb, men en vanlig dag börjar alltid med träning för min del om jag inte bestämt mig för att ha en vilodag. 
 
Dagens träning:
Uppvärmning: Cykel 5 minuter
Styrka: Ben/rumpa och rygg
Kondition: 5km löpning på löpbandet. 
 
Konditionsträningen idag gick så himla bra!!! Började med att jogga lite lätt för att komma in i andra andningen osv. Sen så ökade jag hastigheten och sprang mellan 6:40 - 6:00 min/km och jag sprang hela 5 km utan att stanna någongång, länge sen det hände! Sen så mot slutet ökade jag så jag sprang mellan 5:40 - 5:00 min/km och det var länge sen jag svettades så mycket, men shit vilken skön känsla jag hade under hela löpningen. Nu blir jag bara mer och mer motiverad att fortsätta med löpningen, jag vill bli en riktigt bra löpare! 
 
Nu sitter jag och tittar på tv och funderar på vad jag ska göra idag. Imorgon blir det att fira Linda som fyller på söndag, så vi blir några tjejer som ska över till Linda och ha det trevligt. Det lutar mot att vi ska ut på krogen, det var sjukt länge sen jag var ute så kanske ska släppa loss lite och roa mig, haha. 
 
I nästa inlägg kommer dagens övning, så håll utkik :)
 
Crazy and Free | via Facebook

20 september - Vaken

Jag hinner inte skriva så mycket, men jag är iallafall vaken och ska skjutsa in min pappa till tåget och när jag ändå är i stan så passar jag på att träna så behöver jag inte åka in en gång till senare. Så jag sitter nu redo i sängen och idag på gymmet blir det ben, rumpa och rygg övningar. Får se om jag kanske även cyklar eller springer en sväng om jag inte springer utomhus senare i eftermiddag. 
 
Hoppas ni får en bra dag vad ni nu än gör :) Vi hörs senare. 

Dagens träningsövning

Innan jag går och lägger mig så tänkte jag bara passa på att lägga in dagens övning då jag verkligen vill att ni ska få ta del av denna magövning som jag bara älskar. 
 
Detta är inte min bilder, men bilderna visar verkligen övningen på rätt sätt så här har ni!
BENINDRAG PÅ PILATESBOLL

När jag kör denna övning brukar jag köra 10x3 för att den är riktigt jobbig så jag brukar inte orka mer än 10 styckna, men om några veckor kanske jag kan öka antalet till 15 då jag kanske har fått mer muskler. 
Ni får ju självklart avgöra själv hur många antal ni kör, men det är viktigt att ni klarar av alla utan att "fuska". Bättre att köra 10 bra än 20 dåliga, med det kommer ni inte långt. Bara lite tips. 
 
 
Nu ska jag lägga mig och titta ett avsnitt av vänner innan jag släcker och imorgon blir det morgonpass på gymmet. 

Dagens middag

Nu har jag bestämt mig att jag kommer köra dagens övning och dagens middag eller något liknande, så varsågoda!! I detta avsnitt blir det dagens middag och nästa som kommer blir det dagens träningsövning. 
Och sen måste jag också tipsa om en god smoothie jag gjorde idag, men det kommer senare eller imorgon!!
 
Dagens middag blev färsbiffar med rostad potatis & morötter. Här kommer receptet som är från ica.se.
 
Ingredienser 
  • 600 g fast potatis
  • 1/2 butternutpumpa (1/2 motsvarar ca 600 g)
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka timjan
  • 420 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 1/2 msk maizena majsstärkelse
  • 1 dl vatten
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 2 msk senap
  • 1/2 påse rucola (à 65 g)
Såhär gör du! 

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en plåt.
  2. Tvätta potatis och pumpa och skär i stora bitar. Blanda med olja, salt och peppar. Repa timjanen och strö över. Lägg potatis och pumpa på den varma plåten och sätt in i övre delen av ugnen ca 30 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.
  3. Blanda färsen med salt, peppar och majsstärkelse utrörd i vattnet. Forma till 4 stora biffar (för 4 port).
  4. Bryn biffarna i matfettet i en stekpanna tills de fått fin färg. Stek dem klara mitt i ugnen ca 5 minuter.
  5. Blanda gräddfil och senap, smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda potatis och pumpa med rucola.
  7. Servera biffarna med grönsakerna och senapsdipp.
FÖR ALLA

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och gräddfil utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

(Kan tillägga att vi bytte ut pumpan mot morötter och så hade vi inte såsen till, utan istället hade vi en onyttig bea sås med chilli)

Recept: Färsbiffar med rostad potatis och pumpa
 

19 september - Gym+ridning

Idag gick jag upp redan vid 8 och gjorde iordning havregrynsgröt och åt frukost. Sedan tog jag på mig träningskläderna och drog in till gymmet. Idag vankades det mag och armpass + lite löpning. Jag testade på lite nya magövningar som jag älskar, så nu kommer jag ha ett fast schema som jag går efter varje gång jag kör mage eftersom de övningarna jag körde idag kändes riktigt bra. Jag var rätt trött i armarna idag, men det gick iallafall så imorgon kommer armarna att få vila och så blir det rygg och ben imorgon. Efter gymmet så drog jag hem och bytte om till ridkläder och åkte sedan direkt upp till stallet och red. Väl hemma så duschade jag och gjorde lunch som blev kycklingsås och pasta. Sen snäll dotter som jag är storhandlade jag, så mamma slapp göra det när hon slutade sent. Det gick bra och nu är jag hemma och ska ta något mellanmål. Resten av kvällen är oklar, men funderar på att bara ta det lugnt. 
 
Lite bilder från gårdagens promenad 
 
 
 
bild från gymmet idag, vill ha synligare magmuskler..

18:24 - Ändrade planer

Kvällen blev inte riktigt som jag hade räknat med från början. Men valet att strunta i gymmet ikväll känns som ett bra val, då jag är heeeeelt slut i både kropp och huvud. Jag åker in imorgon bitti istället och då kör jag fullt ut! 
Innan kvällsmaten var jag ute och gick en långsam promenad på cirka 3 km bara för att komma ut i friska luften och röra lite på mina ben efter cykelturen hem och sådär. Det kändes skönt, men var inte på topp under promenaden kan jag ju meddela. Så nu ska jag hoppa in duschen och sedan krypa ner under täcket i soffan och titta på någon serie eller något bra som går på tvn. Jag har även tänkt om jag ska börja med någonting som t.ex. dagens övning eller dagens tips, något i den stilen i alla fall. Ska klura lite på det där medan jag står i duschen så kommer jag tillbaka med vad jag kommit fram till och några bilder.
 
Funderar även på om jag kanske ska berätta för mina vänner och bekanta om den här bloggen för än så länge är denna blogg kanske hemlig. Varför vet jag faktiskt inte. Men jag kan känna att jag känner mig begränsad när jag vet att mina vänner/bekanta/föräldrar osv läser. Jag kan få för mig att om jag skriver såhär kommer de tro så och så om mig ooooocch jag vet att det är skit töntigt! Jag borde inte bry mig om vad ALLA ANDRA tycker men det är rätt svårt. Aja, slut pratat om det. Får se när jag tar steget och låter mina vänner veta om denna blogg som speglar i princip hela mitt liv. Hehe, töntig jag känner mig nu då. 

Lite tankar bara

Det var länge sen jag var såhär seg en hel dag. Jag har legat i soffan hela förmiddagen fram till nu och jag har tillochmed sovit en hel del men ändå är jag skit seg. Jag funderar på om jag ska sticka ut på en kort löprunda och försöka springa den snabbt och sen kanske, bara kanske dra in till gymmet. Får se om jag kanske kan få sällskap av min bror, då går det nog lättare att ta sig dit. Annars har jag skrivit matlista och gjort en god lunch. 
 
Dagens mat:
Frukost: Flingor/Musli, två smörgåsar + ett glas mjölk (sov på jobbet)
Mellanmål: En knäckemacka
Lunch: Hemmagjorda biffar, bröd, rostade potatisar i ugn + sallad
Mellanmål: Två smörgåsar med skinka + vatten
Kvällsmat: Oklart fortfarande
 
Jag har svårt att förstå mig på folk som äter mindre när de tränar rätt mycket. Jag har lärt mig att ju mer man rör på sig desto mer mat (energi och allt) behöver man!! Den som rör sig mindre, den behöver betydligt mindre mat. 
Så jag försöker alltid äta MYCKET; eftersom jag tränar såpass mycket som jag gör nu. Men aja, alla får göra som dom vill, men jag blir lite skraj när folk äter som möss när de tränar som hästar... Bara min åsikt i allt detta :)
 
Best

18 september - Cykeltur i den kalla morgon luften

För ungefär 20 minuter sedan kom jag hem efter att ha cyklat hem från jobbet. Känns skit bra att jag cyklade hem och att jag har gjort min träning för dagen redan. För jag kommer välja bort gymmet och styrketräningen idag för jag har i princip ont överallt och jag känner att min kropp behöver en vilodag från gymmet. Jag har inte heller någon bil så jag kommer inte heller in till gymmet, men vi får se hur jag gör framåt kvällen om jag väljer att springa en kortare runda eller om jag kanske tar mig in till gymmet och kör några lätta övningar för armar eller något. Jag får helt enkelt känna efter hur kroppen känns i eftermiddag och när en bil är hemma. Jag har inte sovit så många timmar inatt på jobbet, så jag är ganska så slut i huvudet så funderar på om jag ska lägga mig i sängen och vila ögonen i någon timme innan jag tar tag i dagen och hittar på något att göra. Men först ska jag ta en frukt eller en knäckemacka efter cykelturen. Jag ska försöka lägga upp några bilder här senare för att få lite liv i bloggen.
 
Vi hörs mer senare. Ha en bra dag! :)

Effektiv dag

Nu har jag hunnit med allt jag skulle göra idag, medalj till mig (skämto sido) 
Men känner mig väldigt duktig som har hunnit träna, rida, städa rummet & göra en god lunch. Jag lär säkert vara trött sen på jobbet, men det är smällar man får ta. Då kanske jag lyckas somna gott inatt på jobbet, vilket jag inte brukar göra. Jag tror jag kommer skippa att cykla till jobbet, men funderar på om mamma kanske kan skjutsa mig och cykeln till jobbet så kan jag cykla hem imorgon bitti när jag slutat. Vi får se hur glad mamma blir när jag frågar, hehe. Annars har jag inte mycket mer att tillägga, så hörs imorgon!

17 september - Morgonpass på gymmet

Godmorgon! 
Eftersom jag i princip körde igenom hela kroppen igår på gymmet tänkte jag bara köra bröst och kanske lite ben idag för resten av kroppen måste få återhämta sig. Jag har en rejäl träningsvärk i armarna och även magen men just nu känns det bara bra. Alldeles strax ska jag åka in mot gymmet och jag funderar på om jag ska börja med att cykla i 20-25 minuter, sedan jogga lätt på löpbandet i 10 minuter och sedan börja med bröst och kanske benövningarna. När jag kommer hem ska jag försöka städa rummet en snabbis innan jag åker upp mot stallet för då har jag bara lunchen kvar innan jag börjar jobba vilket kanske gör att jag kan få landa i soffan en stund innan, skulle vara skönt. Men jag tycker om att ha mycket att göra under dagarna, så denna dag kommer nog bli riktigt bra. 
Nu måste jag borsta tänderna och tvätta ansiktet innan jag rullar in mot gymmet. PUSS

Bästa känslan under löpningen idag, yes!

Löpningen idag är jag så nöjd med! Kändes jobbigt att ta sig ur soffan och ge sig ut i det regniga och ruggiga höstvädret som var utomhus. Men jag kom ut och det blev en runda på 6 km och under hela löpningen hade jag en så himla bra känsla i kroppen. Andningen gick lätt, benen var relativt lätta och jag kände hur jag orkade hålla kroppen uppe i de brantaste backarna. I vanliga fall vill man helst falla framåt i backarna, men idag höll jag hållningen! Dock blev jag lite trött i benen mot slutet så jag snubblade på en rot och föll framåt. Men jag tog emot mig med händerna och sedan hoppade jag upp igen och fortsatte springa som om ingenting hade hänt. Jag kanske inte sprang rundan på personligt bästa när det kommer till tiden, men jag var inte långt ifrån men idag spelade det faktiskt ingen roll för jag hade en så bra känsla under hela löpningen. Det är nog det viktigaste, att det känns bra i kroppen och att man inte puschar kroppen för mycket. Det är viktigt att lyssna på sin kropp och vad den klarar av. Sen att man puschar den ibland gör ju bara att den nästa gång kommer klara av mer, men samtidigt viktigt att inte puscha för mycket så vi hamnar vid förslitningsskador osv. Nej, men över det hela så är jag riktigt nöjd och glad över dagens löpning, blir bara mer taggad av bra träningsreslutat. Speciellt när jag trodde att jag inte skulle orka någonting när jag låg i soffan och hoppades att regnet skulle sluta.
Imorgon blir det tidig morgon för mig, då jag ska hinna med mycket innan jobbet. Jag ska hinna med att träna, rida hästen, städa rummet och laga en lunch. Så funderar på att gå upp vid 8, äta min frukost, sova en stund till, åka in till gymmet så jag är där vid 9.15-9.30, gymma i cirkus en timme, åka hem, äta något mellanmål, åka upp till hästen, skritta hästisen i 30 minuter (pga skadan) + pyssla om henne lite, åka hem, äta lunch och sedan få landa lite i soffan innan jag förhoppningsvis har tid till att städa rummet och kaaaaanske cykla till jobbet. Vi får se imorgon hur detta schema håller, men nu ska jag sova för att vara så pigg som möjligt.
Ska försöka ta mer bilder till bloggen, men det är svårt att hitta tiden. Dock är det väl inte så svårt att ta fram kameran i 2 minuter, haha.  

16 september - Tomt

Jag har alltid problem med att hålla bloggen i liv en längre period. Jag tröttnar så lätt! Men jag har en anledning till varför jag inte har bloggat i helgen. Jag har jobbat både lördag och söndag mellan 10-22 & det finns helt enkelt ingen tid till att sätta sig ner och blogga då, eller jag prioriterar andra saker helt enkelt. Det blev ingen träning alls denna helg, men det kan vara bra med lite vila mitt i allt också. Men denna vecka kommer vara fullspäckad med träning och ridning, så taggad! Nu på förmiddagen har jag varit inne på gymmet och kört en lite blandat pass, men det blev mest armar idag men jag gick igenom hela kroppen. Senare i eftermiddag eller ikväll ska jag sticka ut och springa eftersom jag har svårt att springa på löpbandet på gymmet, långtråkigt och mina benhinnor blir ledsna. 
Jag tänkte skriva hur jag har tänkt att mitt schema till träningen denna vecka ska se ut. 
Måndag: Gymmet + löpning
Tisdag: Rida + gymmet (Mage/Rygg). Kanske cykla till jobbet.
Onsdag: Kanske cykla från jobbet + gymmet (Armar/axlar/bröst)
Torsdag: Gymmet (Ben/Rumpa)+ löpning + rida
Fredag: Rida + cykla + gymmet (Mage/Rygg)
Lördag: Powerwalk + gymmet (Armar/ben)
Söndag: Vilodag
Idag har jag även en liten onyttig dag. Sitter just nu och äter pizza, hehe. MUMS! Ikväll är det Ensam mamma söker, bästa programmet! :')

13 september - Full rulle

Nu är jag hyffsat pigg igen, trots att jag var tvungen att stiga upp rätt skapligt för att skjutsa in mamma till jobbet. 
Jag har precis ätit frukost & just nu sitter jag iprincip bara och väntar på att jag ska kunna åka in till gymmet och köra lite. Jag ska nog vänta en halvtimme till eller nått. Idag börjar jag jobbet 14.30 och slutar inte förens vid 22.00, så jag ska försöka vara så effektiv som möjligt innan jobbet börjar. Jag ska gymma, då rygg och rumpa/ben står på schemat & sedan ska jag även försöka åka upp till tottohästen & förhoppningsvis hinna sitta upp på henne och skritta en kort sväng, vore så himla skönt då jag inte ridit henne på 2-3 veckor pågrundav skadan. 
Sedan ska jag laga lunch och fundera lite på vad jag vill med mitt liv, haha. Seeeen är det dags för arbete! 
 
I helgen kommer jag inte hinna med att träna någonting, då jag jobbar 10.00-22.00 både lördag och söndag. 
Att gå upp tidigt och springa eller något är inte riktigt min grej och jag behöver nog de extra timmars sömn jag kan få om jag inte tränar på morgonen. Det får bli hårdträning nästa vecka istället! 
 
Nu ska jag sätta fart på bygget så jag hinner med allt jag vill idag innan jobbet. 
 
 
Detta är dagens träningspass på gymmet. Hoppas ni ser någonting, haha.

12 september - HELT DÖD

Igår orkade jag inte skriva, då jag fick gå upp redan vid 7 för att skjutsa in mamma till jobbet. Sedan var det upp till tottopollen en snabbis & pussa henne lite och även gå en promenad. Det var sedan dags för personalmöte på jobbet som höll på från 13.00-16.00, blev så himla trött under mötet att jag visste inte riktigt vad jag hette osv efteråt, haha. Åkte hem till Matilda och hängde med henne & var helt slut och borta, men man måste ta vara på tiden då vi båda lyckas vara lediga! Efter hänget med Matilda stack jag ut och sprang ihop om att bli piggare & jag kan väl bara säga att benen var lätta under löpningen men mitt huvud var helt borta. Men ändå skönt att komma ut och springa då jag har varit ifrån träningen i två dagar eftersom jag haft feber. Somnade gott den kvällen kan jag lova! Idag var tanken att jag skulle cykla till jobbet då ingen bil fanns hemma. Men jag pallade inte cykla 8 på morgonen, så morfar skjutsade mig och cykeln till jobbet. Istället cyklade jag hem och det var jobbigt, inget mer att tillägga. Nu ikväll fick jag med mig brorsan in till gymmet, dock var vi båda helt slut efter jobbet så vi körde inte så länge och inte så intensivt. Jag kör hårdare imorgon innan jobbet istället. Nu ska jag titta på någon serie och sedan sova för att gå upp tidigt och skjutsa mamma till jobbet.
 
KRAM!

10 september - Förlåt

Förlåt för att jag inte har uppdaterat de senaste dagarna, men efter i söndags tror jag att kroppen sa ifrån. Det kanske blev för mycket träning på en och samma dag samtidigt som det fanns nervositet i kroppen. Så natten till måndagen sov jag inte alls bra. Jag kallsvettades, jag svettades och frös och detta gick i vågor under hela natten och så hade jag en jättekonstig smärta i magen. Jag trodde först att jag skulle få magsjuka, men jag tog febern och det visade sig att jag hade feber. Jag hade inte ens en tanke på det eftersom det var drygt 7-8 år sedan jag hade LITE feber. Så hela måndagen blev det soffhäng hela dagen/kvällen och jag blev tvungen att sjukanmäla mig till jobbet och det är nog det jobbigaste som finns, speciellt när man är relativt ny på jobbet. Men blir man sjuk så blir man. Idag har jag mått mycket bättre, men jag känner mig fortfarande svag och huvudet är inte på min sida. Magsmärtorna har gått över, men för att vara på den säkra sidan blev jag hemma från jobbet idag också.
Imorgon blir det att komma på personalmötet och sedan får jag se om jag kommer att våga träna lite smått på gymmet. Annars ska jag även upp till hästen & pyssla om henne och sådär, mys :)
 
Ikväll blir det soffläge igen då jag inte vill riskera någonting för jag vill vara helt frisk imorgon.
Jag hör av mig mer imorgon när jag är mitt vanliga, pigga jag igen :)

Kurortsloppet

Alltid ska denna förbannade lingonveckan komma när jag har planerat in någonting. Imorse kände jag en liten smärta i magen, så jag tog värktablett på en gång för att jag visste att nu kommer mensen. Det hade jag rätt i, men jag körde kurortsloppet ändå. Det blev somsagt 5 km's spåret & jag klarade det på 29,01 minuter, så jag är mer än nöjd. Det kändes redan tungt från start & sedan kändes det tungt hela vägen runt. Väldigt skönt att komma i mål sen. Jag hade ju som mål att klara det under halv timmen och springa snabbare än sist jag sprang kurortsloppet som var för två år sedan och det gjorde jag! Förra gången sprang jag på 30,52 så nästan 2 minuter snabbare, så lite nöjd är jag. Sedan har jag inte tränat jättemycket inför loppet, så jag har väl sprungit 3 gånger innan. Sedan hade jag ett uppehåll på 5 dagar då jag var på semester. Sen innan semestern jobbade jag så mycket att jag inte hann med att springa mer än 1 gång i veckan. Så ingen vältränad tjej här inte, men det gick överförväntan ändå trots lite träning och mensvärk. Ska alldeles strax ta mig in till gymmet och köra någon timme tillsammans med Linda och sedan blir jag och Linda bjuda på fika hos den andra Linda, hehe. 
 
När jag kommer hem blir det soffläge hela kvällen & imorgon börjar en ny vecka med mycket jobb. Jag börjar med jouren imorgon som jag sedan har på tisdag också. Onsdag & torsdag är jag ledig och sen jobbar jag fre-lör-sön. Wiho...

Filmmys med thaaa familyyy

Eftersom det är min vilodag idag passar jag även på att ha myskväll tillsammans med familjen. Vi har laddat upp med annanas, banan och popcorn & ska alldeles strax slå igång en filmrulle. Det blir en skräck/thriller och så får vi hoppas på att jag kan sova efter. Igår tittade jag och mamma på en annan skräck/thriller och det slutade med att jag somnade i mamma och pappas säng & senare under natten kunde jag förflytta mig ner till min egen säng. Vilken barnunge jag är. Haha, nej men jag tycker verkligen om rysare men sen när man ska gå och lägga sig ensam i sin säng i ett mörkt rum börjar tankarna komma och man ligger och lyssnar på allt tills man tillslut somnar av utmattning, haha. Jag måste sova bra inatt då loppet är imorgon, men aja what to do. Det går säkert bra. 
 
Nej nu ska jag springa upp med popcornen innan de sätter på filmen utan mig. 
 
this is me
 

7 september - Tiden går för fort!

Det är sjukt att det redan är 7 september, redan en vecka in på september. Känns seriöst som det var första september igår. Usch tiden går för fort, man hinner ju inte ens blinka innan det är ny månad. Aja, det är väl bara att försöka ta vara på varje dag. Idag är en heldags vila för mig eller när det kommer till träningen iallafall. Träningsvärken börjar försvinna så om jag har tur känner jag inte av den alls imorgon när loppet är. Jag smörjer in mina ben med tigerbalsam bara för att få musklerna lite mjuka och så att träningsvärken ska försvinna. 
Vi får se imorgon hur det kommer att kännas. Starten går 12.15 & innan dess ska jag få i mig en STOR frukost eftersom jag inte kommer hinna äta någon lunch innan start. Detta pågrundav att jag alltid får håll om jag äter någonting innan, det går bra om jag äter någonting 2 timmar innan jag ska träna. Så jag ska försöka äta en bra frukost cirka 2 timmar innan så jag inte kommer behöva äta något för tätt inpå. Kanske blir att fylla på någon form av energi någon halv timme innan.
 
Idag får jag se vad dagen har att erbjuda. Ville åka & titta på dressyrtävling, men mamma hade inte tid så jag vet inte vem jag ska åka dit med. Buhu. Aja, nu ska jag försöka göra någonting.  

17:47 - Tummen upp för dagens löprunda

Jag tog mig ut på en löprunda på 5 km för att känna av hur benen och andningen kändes. Lårmusklerna började mjuka upp sig när jag sprang och det gick hyffsat lätt att springa, men det var jobbigt i backarna. Andningen var också bra och min kondition börjar komma tillbaka mer och mer, skööönt kan jag lova! Så jag har precis anmält mig till Kurortsloppet på söndag och det blir att springa 5an så får jag satsa på att springa milen nästa år när jag är mer tränad. Dagens löprunda tog jag mig runt på 29.22 minuter & jag hoppas jag har en bra dag på söndag för jag vill verkligen klara mig under halvtimmen och försöka springa mellan 25-29 minuter. Vore helt grymt att klara 25 minuter, men ska inte ha för höga förhoppningar. Sen på kvällen blir det att besöka gymmet! 
Morgondagen blir en hel dags vila för att benmusklerna ska få vila så jag får de bästa möjligheterna på söndag. Annars har jag inte mer på hjärtat förutom att ikväll blir det filmmys med mamma. 
 
Ska försöka fixa en mer personligare header till bloggen, men jag har inte inspiration till det ännu. Kanske kommer.
HEJDÅ! 
 
 
 
 

14:27 - Sängen är FÖÖR bekväm

Nu när jag ligger här i min säng, velar jag fram och tillbaka. Ena stunden känner jag att jag vill ut och springa en sväng för att mjukna upp lårmusklerna lite som jag har sjuk träningsvärk i. Men sedan blir man såklart bekväm med att ligga i sängen och inte göra någonting, men om drygt en halvtimme siktar jag på att ta mig en löprunda på 5-6 km. Min pappa meddelade även mig idag att på söndag är det Kurortsloppet här i vår lilla by och jag fick direkt suget att anmäla mig till 5 km's loppet & göra mest för skojs skull och se om jag tar mig runt snabbare än vad jag gjorde för 2 år sedan när jag senast sprang loppet. Därför ville jag också ut och test springa det loppet idag för att känna av om jag tror att det är värt att anmäla sig till loppet. Ska prata lite mer med pappa och mamma och se vad de anser om saken, hehe. Men rätt sugen är jag iallafall. Jag meddelar er ikväll eller imorgon någongång. 
 
Nu ska jag dricka lite vatten & sedan dra mig upp ur sängen och gå ut på tomten för att få frisk luft och piggna till lite innan jag springer. PEACE! 

DETTA ÄR SJUKT

Jag tycker själv det är ganska sjukt att den lilla tjejen på bilden (jag) ska klara en svensk klassiker. 
 

5 september - Ett Grundfys Pass

Dagens träningspass kommer här:

Idag träffade jag upp min vän Linda på friskis för vi hade somsagt planerat in ett grundfys pass tillsammans. 
Såhär beskriver Friskis&Svettis passet:
"Rätt teknik från början.Grundfys är ett pass med mycket träningsfokus. Här får du som deltagare på ett enkelt sätt träna naturliga rörelsemönster, hållning, rörlighet, stabilitet och balans. Styrka och kondition får du på köpet. Ledarskapet är guidande, instruktivt och lärande. Grundfys riktar sig till dig som vill ha en träning där det finns gott om tid till varje moment och där du själva kan välja hur belastande och utmanande träning blir. I Grundfys får du lära dig bra teknik från början." 
 
Och jag kan inte vara mer än nöjd med detta pass. Det var riktigt givande och oerhört jobbigt! Det var nästan så att benen skakade efteråt och svetten fanns där. Det var även ett roligt pass som både jag och Linda säkert kommer gå på igen. De övningar som var med under passet var t.ex. knäböj, utfallssteg, marklyft, bröstpress m.m och att få dessa rätt så enkla övningar att bli ännu jobbigare och svårare var riktigt kul! Det är övningar som man sedan kan ta med sig på sin individuella träning i gymmet eller hemma. Så ah, vi tyckte om passet och jag slår vad om att ni också skulle gilla det. Om ni tränar på friskis såklart. 
 
Annars har jag varit riktigt trött idag så jag ska försöka med att titta på ett avsnitt av 90210 & sedan sova. 
Får se hur pigg jag är imorgon, men satsar på ett pass på gymmet eller kanske bara löpning utomhus eller kaaaanske en hel vilodag. Jag får se imorgon hur öm jag är i kroppen ;)
 

Smoothie ala Ellinor

Jag måste bara kicka in och tipsa om en otroligt god smoothie jag alldeles precis gjort till efter morgondagens träning. Åh den är så good, hehe. Aja nu ska jag skriva ett kort recept på den ifall någon vill testa. 
 
Smoothie ala Ellinor
♥ 1-2 dl blåbär
♥ 2-3 dl hallon
♥ 1 dl svarta vinbär
♥ 3-4 dl vaniljyoghurt 
♥ 1 dl keso
♥ ½ lime & bytte lite citronsaft
Det är viktigt att mixa detta mycket eftersom det är inte så mysigt med keso-klumpar. Detta ger en riktig energi-kick efter ett hårt träningspass, så imorgon kommer jag med njutning dricka smoothin efter träningen. MUMS! 
 
smoothie
bild från we♥it.com 

Lite mat

Jag har aldrig varit den tjejen som har behövt tänka på vad jag stoppar i mig, eftersom jag har en grymt snabb ämnesomsättning verkar det iprincip omöjligt för mig att gå upp i vikt. Under många år har jag fastnat på en vikt mellan 54-55 kg, visst det kan verka lite men jag kan nog inte må bättre. Jag äter lagom mängd lunch och middag och emellan där får jag alltid in mellanmål i form av frukt eller macka. Till frukost äter jag en tallrik havregrynsgröt med keso, lingonsylt och mjölk och vissa dagar tar jag även en smörgås. Det går ju inte att få en så mycket bättre frukost. Men jag har aldrig varit personen som har varit sötsugen. Det är oerhört få gånger jag är sugen på fikabröd, godis, chips you name it. Nu när jag har börjat träna och satsar på att försöka köra någon form av träning i princip varje dag nu framöver är det såklart oerhört viktigt med vad jag äter, hur mycket och när. Men jag tycker själv att jag alltid har haft bra matvanor. Jag äter ALLTID frukost, kanske någon frukt innan lunch. Jag äter ALLTID lunch, mellanmål och sååååklart middag. Innan jag går och lägger mig försöker jag alltid äta något för att hålla förbränningen uppe under natten och det finns ingenting värre än att gå och lägga sig hungrig. 
Nu framöver ska jag satsa stenhårt på kosten för att hjälpa kroppen att kunna bygga muskler, få energin och vara på topp VARJE träningstillfälle. Jag är så taggad till träningen och till att må så bra som jag gjorde innan sommaren. GO GO GO! 
 
Tänkte bara slänga in dagens matintag, bara för att liksom.
Frukost (06.45): En tallrik musli med mjölk, två mackor med ost + ett glas mjölk. Det blev inte den bästa frukosten idag eftersom jag vaknade upp på jobbet och jag pallade inte ställa mig och göra iordning havregrynsgröt sådär tidigt när jag alldeles strax skulle dela ut morgonmedicinen. 
Mellanmål: HAHA ett glas proviva för att stoppa hungern bara.
Lunch: Fläskfilegratäng med fetaost, tomater, sockerärtor. Försöker att inte äta så mycket kolhydrater i form av pasta och potatis på lunchen när jag är hemma för min mage blir så himla uppblåst och jag pallar ingenting efteråt.
Mellanmål: Två mackor med ost + ett glas mjölk
Middag: Lax, potatis och någon röra med räckor och grädde m.m + sallad
 
road to fitNamaste ૐ | via Tumblr 
 

17:51 Lugn och skön pw

Instagram photo
Dagens träning blev en lugn powerwalk på 4,5 km, vilket tog mig 39 minuter att ta mig runt. Det var riktigt skönt sensommar väder idag och solen stekte på i ansiktet på mig. En väldigt skön promenad. Varför jag just valde att ta mig ut på en promenad istället för att vila helt från träning idag är för att jag har sån sjuk träningsvärk i benen och om jag skulle ha legat still hela dagen idag skulle det resultera i ännu mer stelhet osv. Så det som "botar" mot träningsvärk är faktiskt träning, kanske inte den hårdaste, men en lugn promenad var helt perfekt. 
Men imorgon blir det andra bullar, då ska jag och min vän Linda gå på ett pass på friskis som heter grundfys. Ett helt nytt pass för både mig och Linda, så det ska bli spännnande. Får se hur hårt pass det är för om jag inte är helt slut stannar jag nog en stund på gymmet och kör. Det visar sig :) Riktigt sugen och taggad på hård träning efter dagens vila, haha. Börjar redan känna mig som en liten träningsnarkoman, men vad tusan jag mår ju bra av träning så what the hell, men på fredag blir det förhoppningsvis en hel vilodag utan någon som helst träning bara för att kroppen ska få en återhämtning som den behöver och förtjänar ;)
 
Nu ska vi i familjen över till mormor och morfar på middag, sedan gör jag bästavän sällis en stund. 
Förresten var jag uppe till Johanna och lilla Neftys (min medryttarhäst) och hälsade på. Neftys mår redan mycket bättre och imorgon kommer veterinären med förhoppningsvis goda nyheter. Jag håller alla tummar och tår!!! :)

4 september - sjuk träningsvärk

Jag ligger iprincip helt utslagen i min säng. Kom precis hem från jobbet och jag har inte sovit många timmar inatt, men det är väl inte så konstigt då man såklart är helspänd hela tiden på jobbet. Man lyssnar iprincip efter allt och minsta lilla man hör tror man att någon kommer dra ut. Det var bara andra jouren jag haft och jag tror att jag kommer ha lättare att sova nästa jour som är på måndag. Vi får se. Idag kommer bli en "vilodag" eller jag ska iallafall röra på mig, vilket kommer bli en powerwalk i solen senare idag. Imorgon blir det friskis med Linda & vi får se vad vi planerar in, men jag är sugen på gymmet och lite konditionsträning. 
Förresten så har jag sån sjuk träningsvärk i HELA kroppen, mest i magen, benen och armarna och på ett sätt känns det så skönt eftersom då vet man att man har tränat hårt. Men på ett annat sätt är det inte speciellt skönt, haha. Förhoppningsvis är träningsvärken borta imorgon, så jag kan köra hårt imorgon på träningen. Vi får höras mer i kväll eller imorgon för nu ska jag försöka sova någon timme och sedan försöka ta tag i denna dag. 
 
Workout

3 september - Dagens styrkepass

Här kommer dagens styrkepass som jag alldeles precis körde
 
Uppvärmning: 10 minuter på crosstrainern, kändes bättre än igår
Styrkeövningar: Idag låg fokuset på mage, rygg och axlar. Dock drog tiden iväg så jag hann inte med så många axelövningar, men det får bli nästa tillfälle. Magövningarna gick riktigt bra och jag kände verkligen hur magen arbetade och det var länge sen! Under sommaren har jag legat på lat sidan när det gäller magen, men nu jäklar! 
Jag körde nästan alla magövningar med hjälp av en pilatesboll & endast en övning blev det på maskin. Ryggövningarna blir alltid de gamla vanliga för mig, vet faktiskt inte varför men jag har ingen fantasti när det kommer till ryggen. Friskis har fått in några nya maskiner som är just till ryggen, så jag har testat på dom lite. 
Kondition: Dagens konditionspass blev på cykel. Jag körde 30 minuter, vilket blev drygt 7 km. Jag körde riktigt hårt på cykeln idag, vilket resulterade i svett och bensmärta... HAH! Men jag måste ju börja någonstans inför Vättern!
 
Imorgon blir det antingen bara en enkel powerwalk ute i naturen, eller maybe gymmet. Inte bestämt mig ännu. 
Om typ två timmar börjar jag jobbet & jag slutar imorgon bitti 09.00. Så vi hörs kanske imorgon eftermiddag/kväll :)
 
 
 

16:03 Ett helt okej styrkepass

Nu har jag äntligen en stund över att landa lite efter ett väldigt bra pass på gymmet. Tänkte berätta lite om passet. 
 
Uppvärmning: 10 minuter på crosstrainer. Kändes bra redan här. 
Styrkeövningarna: Jag körde varannan benövningar och varannan armövning för att musklerna skulle hinna vila lite innan det var dags för nästa övning. Benövningarna gick bra, men jag känner att det är en muskelgrupp jag måste jobba lite extra med. Det riktigt sved i benen efter andra settet och när det tredje kom fick jag verkligen kämpa! 
I mina benövningar fick jag även med lite rumpa, så det är en bra start inför Vättern rundan då jag behöver både ben och rump muskler. 
Armövningarna gick det mycket bättre med, eftersom när jag tränade som mest i våras körde jag en hel del armar så lite muskler och uthållighet i armarna har jag kvar. Övningen skiftande hantelcurl var en helt ny övning för mig och den kan jag verkligen rekommendera och det blir en övning som jag alltid kommer köra med när det blir armpass. Jag kände verkligen hur musklerna arbetade och det kändes som den övningen verkligen tog, då mina armar nästan skakade efteråt. Så jag är väldigt nöjd över dagens styrkepass & nu kan det bara gå bättre och bättre. 
Kondition: Som kondition körde jag 5 kms löpning med powerwalk i 30 sekunder vid varje km. Löpningen kändes helt okej, men det var rätt tungt i benen och jag fick en liten smärta i ena benhinnan. Men annars helt okej!
 
När jag kom hem fixade jag med lunch och det blev kyckling, keso, fetaost, tomater och en majskolv!
Det blev en riktigt god lunch tyckte jag, hehe. 
Nu ligger jag i sängen och ska titta några avsnitt av 90210 som jag har börjat titta på, men annars blir det en lugn kväll för min del. Skönt nu när jag är ledig från jobbet :)

2 september - Styrkepass + löpning

Veckans träningsschema
Måndag: Styrkepass på gymmet som löpning+crosstrainer som uppvärmning/nedvärvning
Tisdag: Gymmet eller spinning (Sovande natt på jobbet)
Onsdag: Löpning/powerwalk utomhus
Torsdag: Styrkepass på gymmet
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Spinning eller löpning
 
Sådär ser min veckas träning ut. Jag kommer att satsa på att köra 5 pass denna vecka, men om det sedan känns för mycket längre in på veckan kommer jag troligtvis ta bort något av passen och kanske bara köra powerwalk istället. Huvudsaken är att jag försöker röra på mig på något vis alla dessa 5 träningsdagar jag har spikat in. 
Idag blir det ett styrkepass på gymmet som kommer bestå utav ben och armövningar + lite kondition. 
Jag lär börja med crosstrainern som uppvärmning, då den går igenom hela kroppen. Sedan kör jag 4 olika benövningar 3x15 set och sedan 4 olika armövningar 3x12 set. 
 
 
 
Exakt såhär kommer mitt styrkepass på gymmet se ut. Kikar in senare under dagen och berättar hur träningen gick.

Den hårda starten

Detta kommer vara ett ställe där jag skriver mest för min egen del. Där jag kan skriva om min träning och hur mina träningspass kommer se ut mest för att jag ska kunna titta tillbaka när jag väl har nått mitt mål. Hur kul vore det inte att kunna läsa om hur mycket och hur jag har tränat och sedan hur jag klarade en svensk klassiker när jag är 30, 40, 50, 60 år osv!! Men om det sedan är några av er där ute som blir intresserade av att följa min väg till målet vore det bara roligt & vem vet jag kanske ger inspiration till någon annan, vilket vore roligt. Jag kommer dela med mig utav mina träningspass, hur jag har lagt upp de och hur träningen sedan kändes och vad som gick bra/dåligt. Just nu är jag så otroligt taggad till bara träningen inför klassikern, men jag kan inte föreställa mig vilken känsla jag kommer ha när jag väl har klarat mitt mål! Det känns otroligt bra att jag kommer ha med min bror på denna resa. Att vara två gör allt mycket lättare! Det första vi ska anmäla oss till är Vättern rundan, vilket är en runda på 30 mil på cykel. Känns helt omöjligt att man ska kunna klara av det psykiskt, att sitta och cykla i 30 mil!! Men jag och brorsan har bestämt att vi ska försöka hålla ihop när vi kör Vättern eftersom då kan vi puscha varandra och ha någon att snacka med när man vill tänka på något aannat förutom att man sitter på en cykel. 
 
Jag kommer fixa designen på denna blogg när jag har tid, så stå ut :)

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus